VR (virtuális valóság) + 5G, az alkalmazások új világát nyitja meg

- Mar 09, 2020-


VR (virtuális valóság) + 5G, nyisson meg egy új alkalmazási világot!

VR 5G

A virtuális valóság (VR) számos technológiát integrál, mint például a multimédia, érzékelők, új kijelzők, az internet és a mesterséges intelligencia, és fontos erő a globális ipari forradalom új fordulójának vezetésében. Jelenleg a kínai VR fogyasztói piac gyorsan átalakul, a játékok, a szórakozás, a film és a televízió területén a termékformák sokkal gazdagabbak, és az üzleti modellek fokozatosan éretté válnak. Különösen az idei 5G kereskedelmi felhasználás új horizontot nyitott a VR alkalmazások számára a legkülönbözőbb területeken.


A 2019-es világméretű VR (virtuális valóság) iparági konferencia sajtótájékoztatóján Wu Shengwu, az Ipari és Információs Technológiai Minisztérium Elektronikus Információs Osztályának igazgatóhelyettese elmondta, hogy az idei 5G-os kereskedelem új világot nyit az alkalmazás számára. virtuális valóság technológia széles skáláján. Az 5G segítségével valósidejű kommunikációt és valósidejű interakciót igénylő virtuális valóság iparági alkalmazásokat gyakorolnak és népszerűsítenek.


Az utóbbi években a kínai virtuális valóság piaca gyorsan bővült, és az ipari innováció továbbra is megjelenik. A CCID Consulting piackutató ügynökség szerint 2021-re Kína virtuális valóság piacának mérete 54,45 milliárd jüan lesz, éves összetett növekedési üteme 95,2%.


A kulcsfontosságú technológiák folyamatos áttörése


"A virtuális valóság termékeit a mobil számítástechnikai platformok és az internet következő generációjának bejáratának tekintik, és várhatóan újabb ikonikus termékké válnak a színes TV-k, számítógépek és okostelefonok után." Wu Shengwu mondta.


Az elmúlt években a kínai virtuális valóság ipari környezete fokozatosan érett, a fogyasztói alkalmazások és az ipari alkalmazások piaca folyamatosan megnyílt, és az ipari lánc teljesebbé vált. Kína gyors fejlődése az ipari lánc minden aspektusában, például a hardvergyártásban, a tartalomalkalmazás-fejlesztésben és az üzleti tapasztalatok előmozdításában, azon régiók közé tartozik, amelyekben a globális virtuális valóság iparában a legerősebb innováció és vállalkozói képesség áll rendelkezésre, a legjobban elfogadják a piacot, és a legnagyobb fejlesztési potenciál.


"Kína virtuális valóság szempontjából kulcsfontosságú technológiái továbbra is áttörést mutatnak, a piaci lépték tovább bővül, az ipari alkalmazások pedig tovább bővülnek." Wu Shengwu elmondta, hogy a technológiai innováció szempontjából a kínai virtuális valóság ipar 2013 óta a gyors szabadalomnövekedés időszakába lépett, és a vonatkozó kulcsfontosságú technológiák tovább érették. Áttöréseket tettek olyan technikai területeken, mint a képminőség, a képfeldolgozás, a szemgolyó rögzítése, a 3D hangtér és a gépi látás. Kidolgozás alatt állnak a hardverre, a szoftverre, a tartalom előállítására és terjesztésére, az alkalmazásokra és a szolgáltatásokra vonatkozó műszaki szabványrendszerek.


Egy Hui, a Kína Elektronikai és Információs Ipari Fejlesztési Intézet főmérnökhelyettese úgy véli, hogy a 2019-es technológiai áttörések új fordulója a virtuális valóság fejlődésének hullámát idézi elő. A képfeldolgozásban a felbontás, a vertigo vezérlés, a nézőpont megjelenítés és a perspektíva vezérlés vált a következő áttörési irányokká. Az interaktív technológiák szempontjából az inerciális mozgásfogás, optikai követés, beszédfelismerés, szemkövetés, térbeli interakció és egyéb technológiák nagy léptékben jelennek meg.


Az iparág becslései szerint a virtuális valóság kihasználja a billió dolláros piacot. Jelenleg Kína vált a világ legfontosabb virtuális valóság-termináltermékeinek gyártási helyévé, a Gore, a Xiaomi, a Pico és más cégek virtuális valóságú termináltermék-szállítmányai pedig a világ legfontosabb pontjai közé tartoznak. De érdemes megjegyezni, hogy a kínai virtuális valóság piacát 2018-ban továbbra is a hardver és a tartalom uralja. Közülük a legmagasabb a tartalom, 49,6%; a hardvert szorosan követik, 41,2% -ot; a szoftverek és szolgáltatások viszonylag kicsik voltak, és további potenciált kell kiaknázni.


5G kereskedelmi bővítési alkalmazás


Manapság a virtuális valóság áthatolt a termelés és az élet minden területén. Például a VR bevásárlás és a VR ház megnézése lehetővé teszi az emberek elmerülését otthonról való elhagyás nélkül, az ipari szemüvegek pedig az ipari területen segíthetnek a vizuális összeszerelésben, a működési képzésben, az adatgyűjtésben és más termelési kapcsolatokban.


Jelenleg a virtuális valóság fogyasztói piaca gyorsan átalakul, a játékok, a szórakozás, a film és a televízió területén a termékformák sokkal gazdagabbak, és az üzleti modellek fokozatosan éretté válnak. Ugyanakkor a virtuális valóság technológiáját elkezdték használni a szórakoztatás, a gyártás, az oktatás, az orvostudomány, a szállítás, a kereskedelem és más területeken, és számos új formátum és modell jelent meg.


"Különösen az idei 5G kereskedelmi célú felhasználás új horizontot nyitott meg a virtuális valóság technológia széles körű alkalmazására."


Például a Központi Műsorszóró és Televíziós Központi Állomás először használt „5G + VR” technológiát élő közvetítésként a 2019-es CCTV tavaszi fesztiválon; A Shenzheni Kórház 5G hálózat segítségével befejezte az első 5G + AR (kibővített valóság) / MR (vegyes valóság) távoli műveletet Kínában. A hepatobiliáris műtétet illetően Pekingi szakértők valós idejű távoli és pontos útmutatást adtak a műtéti folyamathoz; 2000 km-re a Nanchangi Közbiztonsági Irodától, a China Mobile, a Huawei és más egységekkel együtt elindult az 5G + VR első intelligens biztonsági alkalmazása a valós helyszínen Kínában.


Anhui úgy véli, hogy 2019-ben a virtuális valóságot mélyen alkalmazni fogják a gyártás, a szállítás, az orvosi és más területeken, és az alkalmazás forgatókönyveit tovább gazdagítják. Ezenkívül az 5G-es kereskedelem előmozdításával, a virtuális valóság tartalmának gazdagításával és az interaktív élmény érzetének fokozásával a virtuális közösségekben átalakul a bevételi modell, amely elsősorban a hardverberendezések vásárlására támaszkodik, és a virtuális piac, a virtuális vásárlás és a virtuális megjelenítés is több felhasználó lesz. használat.


A tavalyi év végén az Ipari és Informatikai Minisztérium megfogalmazta és kiadta az irányadó véleményeket a virtuális valóság iparának fejlesztésének felgyorsításáról, hangsúlyozva a virtuális valóság technológia alkalmazásának előmozdításának szükségességét olyan kulcsfontosságú területeken, mint a gyártás, az oktatás, kultúra, egészség és kereskedelem. Wu Shengwu kimutatta, hogy Kína elősegíti a virtuális valóság technológiájának alkalmazását a fent említett kulcsfontosságú területeken, valamint elősegíti új modellek és új formátumok kialakítását és fejlesztését.

750